Fonthill Garden Centre

Client              Fonthill Garden Centre

Duration         4 days build

A family-owned Garden Centre based in the South West. Resolution Interiors successfully completed some works within their food hall previously, and earlier this year we were asked to redesign and fit out their Gift Department at the Fonthill site, located between Bristol and Bath. The huge growth in domestic horticulture throughout lockdown last year impacted and inspired the team at Fonthill to give their beautiful estate some love and attention ahead of the busy Christmas period.

The space:

The existing space felt cluttered and dated, as lack of storage meant all merchandise had to be on display. The main brief was to make the existing space work better for customers and employees alike; they wanted it to be more flexible, allowing visual merchandising to be changed according to the season as well as incorporating clever storage solutions, leaving the shelves less cluttered, giving a higher end and minimal finish to the store.

 

How we made the space work:

The calming blues and greens colour pallet compliment the surrounding flora and fauna, and allow for a neutral back drop to suit various seasonal products. To allow the flexibility in merchandising the display areas, we installed units with easily changeable signage as well as fixtures and fittings that can be moved around to better suit specific products. The deep drawers in the display units provide some attractive and practical storage, that removes the clutter – completely changing the look and feel of the space. Finally, the middle display units cleverly mimic the design of the roof and replicate the look of a greenhouse roof – this helps to zone the shop which improves the customer journey and experience within the space.

The client was really pleased with the work completed, feeding back that their customers love the re-vamped area too.