The Newt Retail Design & Install
Retail

The Newt

Client: The Newt in Somerset

Duration: Design to build, 18 months

The Brief

With a very clear vision from South African businessman Koos Bekker in 2013, we were commissioned to work on the design and fit out of both the gift and farm shops at Grade II listed building, The Newt. He wanted the shops to be reflective of the farmhouse feel, with a contemporary design edge, using only the best quality materials, timber, glass, stainless steel, and brass.

 

The Project

We created a bespoke, luxury design, with a focus on local craftmanship. Every part of both retail environments was carefully crafted as individual pieces, rather than using more commonplace modular systems. We installed a salt room, butchers counter, cheese maturation room, and a misting system for fresh produce and hand cut flowers.

secondary image 2
secondary image

The Newt looks to the past for inspiration, taking its cue from the Company’s Garden of Cape Town.

We have since assisted with the building of a bespoke mushroom room and a state-of-the-art Gelateria.

The Newt Design & Install

The Newt in Somerset

Country estate

Key team members

We worked closely with The Newt's Creative Director in South Africa and on-site retail merchandising team here in Somerset, to realise this design.

Sales & Marketing Director

Charlotte Davis

Sales and Marketing Director

Division Manager Leisure & Hospitality

Alicia Sanders

Division Manager - Leisure & Hospitality

Project Manager Resolution Interiors

Jemma Watkins

Project Manager

Project Coordinator Resolution Interiors

Zoe North

Project Coordinator

Creative Design Manager Field

Emma East

Creative Design Manager at Field

Technical Designer Resolution Interiors

Tom Maunder

Technical Designer

Technical Designer

Chris Glenister

Technical Designer